Lessen

Hiphop 

In de hiphop lessen draait het om creativiteit, samenwerken, zelfontwikkeling en zelfvertrouwen. Je begint met een warming up om de spieren los te maken en te versterken. Ook wordt er in de warming up aandacht besteed aan coördinatie, muzikaliteit en de ‘bounce’. Na de warming up krijg je een choreografie aangeleerd op hiphop muziek. Er wordt gelet op uitstraling en hoe de dansbewegingen worden uitgevoerd. De choreografie wordt een paar keer herhaald tot je deze onder de knie hebt. De les wordt afgesloten met een korte cooling down. Bij de cooling down worden je spieren gerekt en wordt je hartslag weer omlaag gebracht. Dit alles om blessures te voorkomen!

Streetdance adults

De streetdance adults les is een leuk alternatief voor de ‘gym’ als je fit wil worden en lekker in je vel wil zitten. Tijdens de streetdance adults les krijg je eerst een korte warming up met spierversterkende oefeningen waarin de basis danspassen terugkomen. Daarna krijg je een streetdance choreografie aangeleerd (die drie weken wordt herhaald) waarin de nadruk ligt op je uitstraling, energie en buiten je ‘comfort zone’ stappen. Omdat je in de les lekker gek mag doen, heeft dat ook een positieve invloed op je normale leven! De les wordt afgesloten met een korte cooling down. Door de streetdance adults lessen vermindert je lichaamsvet en word je energieker. De streetdance adults les is open level en geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Streetdance <18

De opbouw van de streetdance kids lessen is vergelijkbaar met de hiphop lessen. De streetdance bewegingen zijn vaak losjes en komen luchtig over. Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Streetdance zie je vaak in videoclips en wordt gedanst op moderne popmuziek. De overeenkomst tussen streetdance en hiphop is dat ze beiden van de straat komen. Toch is er wel een verschil, hiphop is rauwer en er zijn meer opzichzelfstaande bewegingen die samengevoegd worden tot een choreografie. Bij streetdance wordt meer gebruik gemaakt van herhalende bewegingen binnen een choreografie.

Mini dance

Bij mini dance leert je kind spelenderwijs samen met leeftijdsgenootjes de bewegingsmogelijkheden van zijn of haar lichaam kennen en leert het gevoel voor ritme te krijgen. Het plezier in het dansen staat voorop. De mini dance 5-6 jaar is een goede basis om door te stromen naar streetdance, hiphop of afro dance.

Afro dance <18 en adults

Afro dance is de moderne variant van african traditional dance. Een van de grondleggers van deze dansstijl is Aron Norbert, onze docent. In Afro dance zie je ook invloeden van hiphop en dancehall. De Afro dance les is een vrolijke dansles waar je lekker ‘los’ kunt gaan of opzwepende muziek. De pasjes zijn niet moeilijk en voor iedereen goed te volgen. Na de afro dance lessen ga je met meer energie naar huis!

Personal (dans) training

Als je snel resultaat wilt boeken op gebied van dans of fitter wilt worden, en je wilt graag één op één werken met een van onze docenten, dan is personal (dans) training echt wat voor jou! Neem voor meer informatie contact met ons op.