Lessen

Hiphop 

In de hiphop lessen draait het om creativiteit, samenwerken, zelfontwikkeling en zelfvertrouwen. Je begint met een warming up om de spieren los te maken en te versterken. Ook wordt er in de warming up aandacht besteed aan coördinatie, muzikaliteit en de ‘bounce’. Na de warming up krijg je een choreografie aangeleerd op hiphop muziek. Er wordt gelet op uitstraling en hoe de dansbewegingen worden uitgevoerd. De choreografie wordt een paar keer herhaald tot je deze onder de knie hebt. De les wordt afgesloten met een korte cooling down. Bij de cooling down worden je spieren gerekt en wordt je hartslag weer omlaag gebracht. Dit alles om blessures te voorkomen!

Mini dance

Bij mini dance leert je kind spelenderwijs samen met leeftijdsgenootjes de bewegingsmogelijkheden van zijn of haar lichaam kennen en leert het gevoel voor ritme te krijgen. Het plezier in het dansen staat voorop. De mini dance 5-6 jaar is een goede basis om door te stromen naar streetdance, hiphop of afro dance.

Afro dance

Afro dance is de moderne variant van african traditional dance. Een van de grondleggers van deze dansstijl is Aron Norbert, onze docent. In Afro dance zie je ook invloeden van hiphop en dancehall. De Afro dance les is een vrolijke dansles waar je lekker ‘los’ kunt gaan of opzwepende muziek. De pasjes zijn niet moeilijk en voor iedereen goed te volgen. Na de afro dance lessen ga je met meer energie naar huis!

Dancehall 

Dancehall is een energieke dansvorm waarbij hiphop en reggae worden gecombineerd. De dansstijl is ontstaan in Jamaica. Het is een ritmische en stoere dansstijl waarbij er gedanst wordt op muziek met een duidelijke afro of reggae beat. Bij dancehall komen veel losse, grote bewegingen voor waarbij de flow van de muziek en de bewegingen belangrijk is. Ook wordt veel gebruik gemaakt van heupbewegingen. De choreografieën zijn veelal vrolijk van aard en een mix van stoer en vrouwelijk.

Personal (dans) training

Als je snel resultaat wilt boeken op gebied van dans of fitter wilt worden, en je wilt graag één op één werken met een van onze docenten, dan is personal (dans) training echt wat voor jou! Neem voor meer informatie contact met ons op.